Gerzson Autókölcsönző Blog - Gerzson Kölcsönző, Kerepes

✆ 06 20 367 3488
Title
Tartalomhoz ugrás

Autókölcsönzés külföldre 2022-ben

Gerzson Kölcsönző, Kerepes
Közzététel szerző: Tipary Gergely itt Autókölcsönzés · 12 Március 2022
Tags: Autókölcsönzés

Az emelkedő benzinárak és az Orosz-Ukrán háború miatt, valamint kockázatértékelési szempontokat követve a Gerzson Autókölcsönző úgy döntött, hogy a külföldre történő autókölcsönzés, kisbusz- és kisteherautó-bérlés feltételeit szigorítja!

A továbbiakban a külföldre történő gépjármű-kölcsönzés az alábbiak szerint történhet:
Gépjárműveinket Magyarország területén korlátlanul (km-díjjal természetesen) lehet használni. Járműveink vagy országos, vagy Pest megyei autópálya-matricával el vannak látva, melyet a bérleti díj tartalmaz. Magyarország területén kívül azonban csak korlátozottan szabad használni.

A külföldre történő utazás minden esetben előzetes, írásos engedélyhez kötött! Minden engedély egyedi elbírálás alá esik!

Autóinkat a határmenti nagyobb városok vonaláig engedjük el, ez körülbelül 400 km távolásot jelent telephelyünktől! A városok a következők: Temesvár, Kolozsvár, Kassa, Pozsony, Bécs, Graz, Maribor, Zágráb és környéke.
Biztosan nem adunk engedélyt 450 km-nél távolabb fekvő célpontra, illetve nem adunk engedélyt Ukrán, Szerb és Bosnyák célpontokra. Nagy valószínűséggel nem adunk engedélyt külföldi célpontokra olyan bérlőknek, akik először bérelnek nálunk járművet.

A külföldi útdíjakat, matricákat, kapudíjakat, híddíjakat, alagútdíjakat, stb. a bérlőnek kell állni! Külföldön az adott ország közlekedési szabályait kell betartani!

Műszaki hiba esetén a bérlő köteles a bérbeadót értesíteni, annak utasításai szerint a gépjárművet a bérbadó költségére leparkolni. Amennyiben ez nem történik meg, minden felmerülő költség a bérlőt terheli. A bérbeadó a bérlő továbbutazásáért ilyen esetben nem felelős, de természetesen minden tőle telő segítséget kész megadni!

Saját hibás baleset esetén a bérlő saját költségén köteles a bérelt járművet a bérbeadó telephelyére visszaszállíttatni!
Külföldre történő bérlés esetén a bérlő köteles emelt kauciót és 30 százalékkel emelt bérleti díjat fizetni!

A fenti szigorításokra az alábbiak miatt van szükség:
-          Az Orosz-Ukrán háború miatt a gépjárművek külföldre történő bérbadásának kockázata jelentősen megnőtt.
-          Az üzemanyagárak drasztikus növekedése miatt (bár nálunk még árstop van érvényben) a szállítási díjak extrém módon megnövekedtek, így egy esetleges trailerezés nagyon komoly összegekbe kerül, mely a megtett távolságtól függ. 100 km távoságból, körülbelül 50.000 forint visszatrélerezni egy autót, míg 500 km távolságból ez 250.000+ forintba is kerülhet.
-          Külföldön a bérbeadó csak korlátozott módon tud asszisztenciát nyújtani, mely kevésbé biztonságos a bérlőre nézve is.
-          Külföldön a bérbeadó korlátozottan fér hozzá alkatrészekhez, szervízekhez, asszisztenciához, ezért a bérbeadás itt kiemelten kockázatos.

Esetenként egy-egy törzsvendégünknek kivételt nyújthatunk, de erre minden esetben előzetes egyeztetésre van szükség!

Köszönjük minden ügyfelünknek a megértést!
További elérhetőségeink:
gerzsonauto@gmail.com
Viber/Whatsapp 06 20 367 3488
Nyitvatartás:
Telephelyünkön hétfőtől szombatig rugalmasan, nyitvatartás nélkül dolgozunk! Csak előzetes egyeztetés után tudjuk fogadni! Telefonszolgálat: 7:00 - 18:00

Címünk:
Csak előzetes egyeztetés után tudjuk fogadni!
2145 Kerepes, Dessewffy utca 38.
06 20 367 3488
Hívásokat minden nap 8-20 óra között tudunk fogadni, sürgős esetben ezen kívül is!
A honlapon feltüntetett minden információ tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek és az esetleges hibásan feltüntetett adatokért nem vállalunk felelősséget! A weboldal cookie-kat használ.
✆ 06 20 367 3488
Hívásokat minden nap 7:00-18:00 között tudunk fogadni!
További elérhetőségeink:
gerzsonauto@gmail.com
Viber/Whatsapp 06 20 367 3488
Vissza a tartalomhoz